Er zijn van die dagen dat je gewoon zin hebt in een goede burger. En niet zomaar een: eentje met sappig rundvlees, frisse sla, geroosterde paprika én een zelfgemaakte knoflook-yoghurtsaus waar je je vingers bij aflikt. Klinkt goed? Dan is dit jouw nieuwe favoriete burger recept
Ik maakte deze zomerse burgers onlangs op een zonnige zondagmiddag. En geloof me: deze vielen erg in de smaak!. Wat dit recept zo lekker maakt? De combinatie van hartige smaken met een frisse, kruidige saus en knapperige groenten. Geen zware, vette boel, maar een lichte, smaakvolle burger die je zo opnieuw zou maken.
Wat heb je nodig?
Voor 4 burgers:
- 4 rundvleesburgers
- 4 burgerbroodjes
- 2 paprika’s
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 krop romaine sla
- 1 takje verse munt
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout
Zo maak je ze
1. Paprika’s roosteren: Snijd de paprika’s in dunne reepjes en bak ze in een eetlepel olijfolie, zo’n 8 tot 10 minuten. Ze mogen lekker zacht worden en een beetje rokerig smaken.
2. Burgers bakken: Bak de rundvleesburgers in een koekenpan, het liefst in roomboter voor die rijke, volle smaak.
3. Saus maken: Meng de Griekse yoghurt met geperste knoflook, fijngesneden munt, een eetlepel olijfolie, peper en zout. Proef even: wil je ‘m pittiger? Voeg dan wat extra knoflook toe.
4. Voorbereiden: Was 4 mooie blaadjes romaine sla. Snijd de broodjes open en leg klaar voor het opbouwen.
5. Stapelen maar! Leg op elk broodje een blaadje sla, een flinke klodder van je knoflooksaus, gevolgd door de burger en de gebakken paprika’s. Dek af met het bovenste broodje.
Wat denk jij?
Ga jij dit burger recept uitproberen? Of heb je er je eigen draai aan gegeven? Laat het me weten! Want de beste recepten ontstaan vaak door een beetje te experimenteren.
Veel kookplezier en smullen maar!