Karin Weijgers coach ervaring

Over Karin Weijgers

Karin handstand

Hoe het begon..

Mijn sportcarrière is begonnen toen ik 6 jaar was. Als fanatieke turnster stond ik 12 jaar lang, 4x in de week in de turnhal. Na het afscheuren van mijn voorste kruisband en een operatie, was het een lang traject om er weer bovenop te komen. Helaas was turnen op hoog niveau niet meer mogelijk.

In mijn studieperiode ben ik uit verveling gestart met hardlopen en deed tegelijkertijd een studie bewegingswetenschappen. 10 jaar geleden heb ik deze Master opleiding afgerond, maar wilde liever het praktijkveld in. Vervolgens heb ik diverse (personal) trainers opleidingen gevolgd, zoals Chivo en Overload Worldwide.

Van turnen naar..

Ik ben bootcamps gaan geven en ben als personal trainer gaan werken. Al snel (2012) kwam ik met CrossFit in aanraking. CrossFit was destijds een hele jonge sport. Doordat deze sport zoveel uitdaging had, was ik gelijk geboeid. Mijn gymnastics skills kon ik weer uit de kast halen, en met mijn basisconditie en gedrevenheid, maakte ik al snel progressie. De switch van hardloper naar crossfitter was gemaakt. 

CrossFit en Wedstrijden

Het was tof om zowel fysiek als mentaal uitgedaagd te worden. Na een jaar stond ik op mijn eerste wedstrijd en hierna volgde er meer:

  • Lowlands Throwdown Finals (6x als individueel atleet)

  • Tiglon (2x 1e overall)

  • Amsterdam Throwdown (2e en 1e plaats)

  • Beach Throwdown (3e)

  • Njoya League 1e (teamwedstrijd)

Hiernaast heb ik meerdere wedstrijden in het buitenland gedaan. 

Ik vind het tof om met mijn kennis en ervaring,

crossfitters te kunnen helpen met hun gymnastics skills

en een betere atleet te worden

Karin Weijgers wedstrijd L-sit tijdens clinic

Atleet en Coach

In de tijd dat ik trainde ben ik ook gaan coachen bij CrossFit 020. Ik heb nu ruim 8 jaar coach ervaring, van beginnende (onervaren) sporter tot fanatieke crossfitters tot wedstrijdatleten. En tegenwoordig ben ik coach bij Vondelgym en CrossFit Goldpact in Rotterdam.


Opleidingen:

- CrossFit Level 1

- CrossFit weightlifting

- The gymnastics course

- WeLift coach course

- ARC gymnastics seminar

- Powermama opleiding (pre- & postnataal fitness)

- Overload A

- Chivo

Werk met mij

Personal Training

Online Programs & Programming

Gymnastics Clinics

Ik ken Karin al 6 jaar, altijd heel prettig om mee samen te werken. Door haar achtergrond heeft ze zoveel kennis van bewegen en sporten en ziet ze meteen wat een klant mist in zijn of haar bewegingspatronen. En ze weet dat dan direct bij te sturen wat iemand meteen beter maakt. Echt een top coach

Volcmar Hellendoorn