Het is een zonnige dag en je hebt zin in ijs! Fris, fruitig maar ook gezond. Dan moet je dit eens proberen: zelf mango ijs maken van bevroren mango. Super simpel, verrassend lekker en perfect voor warme dagen. In deze blog deel ik met jou mijn recept voor zelfgemaakt mango ijs.
Waarom zelf mango ijs maken?
Laten we eerlijk zijn: ijs is heerlijk, maar uit de supermarkt niet echt de beste keus. Heb je weleens goed naar de ingrediënten gekeken? Vaak zitten ze vol toegevoegde suikers, kleurstoffen en andere onuitspreekbare toevoegingen. Terwijl je met een paar pure ingrediënten zelf een heerlijk en voedzaam ijsje maakt.
En geloof me, het is zó klaar. Geen ijsmachine nodig. Geen gedoe. Alleen een blender en een paar ingrediënten.
Wat heb je nodig? (2 porties)
- 250 gram bevroren mango (blokjes uit de vriezer)
- 1 banaan (optioneel, maar maakt het lekker zoet en romig)
- 2 eetlepels volle yoghurt of skyr
- Scheutje water
- Topping: cacao nibs, framboos of blauwe bessen (of wat jij lekker vindt!)
Zo maak je het:
1. Doe de bevroren mango (eventueel een banaan) en de yoghurt of skyr in je blender.
2. Voeg een klein scheutje water toe, dit helpt om alles mooi glad te mixen.
3. Mix tot een romige, gladde massa. (Heb even geduld als je blender wat moeite heeft met het bevroren fruit, even schudden of roeren helpt)
4. Schep in een bakje of glas en maak af met je favoriete toppings. Mijn favoriet? Een handje framboos of blauwe bessen en een wat cacao nibs voor een lekkere crunch.
En dan… lekker lepelen maar!
Mijn ervaring
De eerste keer dat ik dit maakte, was ik op zoek naar een snel, verkoelend tussendoortje (zonder schuldgevoel) Ik had toevallig een zak bevroren mango in de vriezer liggen en dacht: waarom niet? Dat was een hit!.
Mango ijs maken van bevroren mango is dus niet alleen makkelijk, maar ook een heerlijke manier om jezelf (en anderen) te verrassen met een verantwoorde traktatie.
Ga jij dit proberen?