Een Caesar salade met kip klinkt misschien als iets dat je alleen bestelt in een restaurant, maar geloof me: dit gerecht kun je thuis net zo makkelijk én lekker maken. Sterker nog, zelfgemaakt smaakt vaak beter! Heerlijk voor de lunch of als avondmaaltijd. Vandaag neem ik je mee in mijn favoriete caesar salad recept met kip en zelfgemaakte dressing dat perfect in balans is: fris, vullend en bomvol smaak.
Waarom dit recept?
Laten we eerlijk zijn: veel salades zijn lekker licht, maar laten je na een uur alweer hongerig achter. Deze Caesar salade is anders. Dankzij de combinatie van kippendij, ei, avocado en parmezaanse kaas zit je na deze maaltijd écht goed vol. Toch voelt het niet zwaar. Juist door de romaine sla, frisse citroen en knapperige komkommer blijft het een lichte, frisse ervaring. Zo maak je m:
Ingrediënten voor 2 porties:
Voor de salade:
- 300 gram kippendijfilet
- Sap van ½ citroen
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook (geraspt)
- 2 kroppen romaine sla
- 1 avocado
- ½ komkommer
- 2-4 eieren (afhankelijk van hoe ei-liefhebberig je bent)
- 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Voor de dressing:
- 4 el mayonaise
- Sap van ½ citroen
- 1 teentje knoflook (geraspt)
- 2 tl mosterd
- 2 el geraspte Parmezaan
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
1. Marineer de kip
Begin met het op smaak brengen van de kippendijen. Meng ze in een kom met olijfolie, citroensap, geraspte knoflook, peper en zout. Kippendij is sappiger dan kipfilet en blijft lekker mals, ook als je ‘m bakt.
2. Kook de eieren
Breng water aan de kook en kook de eieren zo’n 8 minuten. Laat ze na het koken schrikken onder koud water. Zo pel je ze makkelijker en blijven ze mooi.
3. Bak de kip
Verhit een pan en bak de gemarineerde kippendijen goudbruin aan beide kanten. Zorg dat ze gaar zijn, maar nog sappig. Laat ze even rusten voor je ze in reepjes snijdt.
4. Maak de saladebasis
Snij de romaine sla in repen en doe in een ruime kom. Snij de komkommer en avocado in partjes. Voeg toe aan de sla.
5. Mix de dressing
Meng alle ingrediënten voor de dressing tot een glad geheel. Proef en pas aan waar nodig.
6. Stel je salade samen
Snij de kip in reepjes en de eieren in partjes. Verdeel over de salade. Lepel de dressing erover en maak het af met een flinke hand geraspte parmezaanse kaas.
Top als lunch of diner
Ik maak deze salade vaak als lunch na een drukke ochtend. Het geeft me energie en een voldaan gevoel, zonder dat ik daarna inkak. En als ik ‘m voor twee personen maak? Dan eet ik de helft koud als restje de volgende dag, nog steeds heerlijk!
Zin om het zelf te proberen?